dyreklinikk undersider

Tannbehandling av hund og katt

Tannlidelser er dessverre hyppig både hos hunder og katter og kan være vanskelig å oppdage. Symptomer kan blant annet være:

- dårlig ånde

- sikling

- rødt tannkjøtt

- forsiktig spising eller bare tygging på en side.  

- svelging av foret helt uten å tygge 

- endring i oppførsel (aggresjon eller tilbaketrekking)

Merker du disse symptomene bør du få sjekket opp om dyret ditt sliter med smerter i tennene. 

Det er viktig for dyrets helse med god tannhygiene. Daglig tannpuss med tannbørste eller fingerklut anbefales allerede fra valpestadiet og gjør at eier lettere ser eventuelle endringer i munnen. Spesialtannkrem til dyr kan brukes, men det viktigste er den mekaniske rengjøringen. Hvis dette ikke er nok er det best å få en profesjonell rens av tennene under anestesi.

Plakk og tannstein fjernes med ultralyd-scaler og tennene poleres etterpå slik at man får en glatt og jevn overflate. Noen hunder trenger tannrens ofte, andre sjeldnere. Små hunder er overrepresentert når det kommer til tannproblemer/tannkjøttproblemer, men også store hunder vil ha godt av en tannsjekk. Brukne tenner er ikke helt uvanlig å finne under tannrens - uten at hunden eller katten har vist noen symptomer som eier har oppfattet.   

Ved tannrens kan vi også ta røntgenbilder av tennene slik at vi ser om det er problemer i røttene som ikke synes på overflaten. 

Både hunder og katter får melketenner som oss mennesker. Disse felles ved 3-6 måneders alderen. Vi anbefaler en sjekk av tennene i denne perioden da tilbakeholdne melketenner kan disponere for bittfeil på blivende tenner og økt dannelse av tannstein.

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Romsås Dyreklinikk

Romsås senter 1
0970 Oslo

Kontakt:

Tlf: 22 10 08 58
Epost: post@romsasdyreklinikk.no

Personvern

Innhold © Romsås Dyreklinikk. Webdesign © 2019-24 av Web Norge.