dyreklinikk undersider

Tannbehandling av hund og katt

Tannlidelser er dessverre hyppig både hos hunder og katter og kan være vanskelig å oppdage. Symptomer kan blant annet være:

- dårlig ånde

- sikling

- rødt tannkjøtt

- forsiktig spising eller bare tygging på en side.  

- svelging av foret helt uten å tygge 

- endring i oppførsel (aggresjon eller tilbaketrekking)

Merker du disse symptomene bør du få sjekket opp om dyret ditt sliter med smerter i tennene. 

Det er viktig for dyrets helse med god tannhygiene. Daglig tannpuss med tannbørste eller fingerklut anbefales allerede fra valpestadiet og gjør at eier lettere ser eventuelle endringer i munnen. Spesialtannkrem til dyr kan brukes, men det viktigste er den mekaniske rengjøringen. Hvis dette ikke er nok er det best å få en profesjonell rens av tennene under anestesi.

Plakk og tannstein fjernes med ultralyd-scaler og tennene poleres etterpå slik at man får en glatt og jevn overflate. Noen hunder trenger tannrens ofte, andre sjeldnere. Små hunder er overrepresentert når det kommer til tannproblemer/tannkjøttproblemer, men også store hunder vil ha godt av en tannsjekk. Brukne tenner er ikke helt uvanlig å finne under tannrens - uten at hunden eller katten har vist noen symptomer som eier har oppfattet.   

Ved tannrens kan vi også ta røntgenbilder av tennene slik at vi ser om det er problemer i røttene som ikke synes på overflaten. 

Både hunder og katter får melketenner som oss mennesker. Disse felles ved 3-6 måneders alderen. Vi anbefaler en sjekk av tennene i denne perioden da tilbakeholdne melketenner kan disponere for bittfeil på blivende tenner og økt dannelse av tannstein.

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Romsås Dyreklinikk

Romsås senter 1
0970 Oslo

Kontakt:

Tlf: 22 10 08 58
Epost: post@romsasdyreklinikk.no

Personvern

Innhold © Romsås Dyreklinikk. Webdesign © 2019 av Web Norge.

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for MHSERVICE med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.